Història del projecte

Com va començar el projecte?

El projecte va començar, una mica per casualitat, amb la participació d’alguns dels estudiants al concurs Science of the city #2 coordinat per La mandarina de Newton.  El concurs consistia en fer una pregunta sobre el nostre entorn per que científics interessats en el tema ens ajudessin a trobar la resposta. El nostre vídeo Avorriment a l’institut va guanyar i va cridar l’atenció dels components d’Ateliers des Jours a vènir, a França.

Què hem fet fins ara?

Hem fet tres trobades i una mica de feina entre elles. Dos neurocientífics que treballen en temes relacionats ens ajudaran a  fer una recerca a partir de la pregunta plantejada al vídeo.

Primera trobada: Ens coneixem i veiem si podem treballar junts.

La primera trobada, de dos dies, ens va servir per conèixer els dos neurocientífics que ens ajuden a fer la recerca : El Guillaume i la Mathilde. Mitjançant presentacions i dinàmiques de disseny vam començar a veure la complexitat de plantejar preguntes científiques i, en concret, a l’àmbit de la neurociència i l’aprenentatge.

Segona trobada: Aprenem amb un taller intensiu de tres dies.

La primera setmana de Juliol vam fer una sèrie de tallers per entendre com es fa una recerca professional, quines són les diferents fases i què s’ha de tenir en compte a cadascuna d’elles. També vam fer una visita a un grup de recerca en neurociència a l’hospital de Bellvitge.

DSC_0215DSC_0205DSC_0236 DSC_0223 DSC_0169

Tercera trobada: Aprenem a fer recerques simulant una recerca.

La primera setmana del curs (2013-2014) vam fer un taller de dos dies per estudiar una recerca publicada a la revista Nature al 2001 de temàtica semblant a la nostra. L’objectiu és reproduir-la amb els nostres medis per aprendre a fer una procés de recerca sencer i dissenyar la nostra.

DSC_0286 DSC_0294 DSC_0295

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s