Publicació de l’article ‘Twenty tips for high-school students engaging in research with scientists’

El dia 27 de maig de 2015 ens van publicar l’article de ‘Twenty tips for high-school students engaging in research with scientists’ a la prestigiosa revista científica d’Estats Units per joves investigadors: Frontiers for Young Minds!

Des d’inici de curs, en una de les numeroses sessions de treball, vam començar a discutir l’article Shutherland, D. S. , & Burgman, M. A. (2013) Twenty tips for interpreting scientific claims. NATURE 503, 335-337 (21 november 2013). Aquest article, més aviat de caire divulgatiu, presenta vint consell aplicables al procés de recerca per donar un cop de mà als que s’inicien en el món de la investigació, com per exemple, nosaltres. Els consells són útils per analitzar les dades obtingudes d’un experiment i sobretot per interpretar-les i extreure’n conclusions.

La discussió d’aquest article es va basar en comprendre’l i analitzar-lo amb l’objectiu d’escriure’n un de similar. Així doncs, ens vam disposar a redactar vint consells a partir de la nostra pròpia experiència per tal d’ajudar a joves científics inexperts com nosaltres. Per començar, vam fer una pluja d’idees. Després, vam seleccionar els consells i els vam classificar en tres categories: com formar un grup de recerca, com gestionar-lo i qüestions tècniques de la recerca.

 

Finalment, un cop feta la caracterització dels consells i un esborrany, vam fer-ne la redacció definitiva. Després d’escriure l’article en català, el coordinador del projecte, Dr. Riboli-Sassco, el va traduir a l’anglès.

Per últim, quan vam enllestir-lo, el vam enviar a una revista digital sobre investigació juvenil: Frontiers for Young Minds. El dia 27 de maig va ser publicat, la qual cosa ens va proporcionar una gran satisfacció.

Us convidem a llegir l’article: ‘Twenty tips for high-school students engaging in research with scientists’!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s