Segona prova pilot, anem millorant

Com haureu pogut observar fa molt de temps que no penjo cap entrada. Em sap greu no haver pogut escriure en aquestes ultimes setmanes, la veritat es que he estat bastant ocupat fent mes que algun viatge. Tot i així si que he tingut temps per realitzar una segona tanda de proves pilot. Si recordeu, a la última entrada vaig comentar les sensacions de la primera prova pilot, explicant com va anar, tant les coses bones com els errors i coses a millorar… Aleshores per anar millorant el meu experiment he realitzat una altra tanda i he de dir que aquesta ha sortit bastant millor, ja que hem tingut en compte els errors anteriors i els hem rectificat. He de comentar que aquest experiment l’he realitzat amb la meva companya Lara, la qual el seu treball tracta sobre com varia la influencia dels colors en gent amb daltonisme i TDAH i per estudiar-ho realitza una enquesta a els mateixos participants al final del experiment.

Primer de tot hem normalitzat i controlat mes el període de distracció entre el temps de memorització i el moment d’escriure-les. A la prova anterior aquest aspecte el tenia una mica verd ja que encara havia de concretar si fer-ho amb vídeos o amb passatemps o bé combinar-ho. També tenia el dubte de si escurçar el temps de distracció per alleujar-ho però avaluant-ho amb el Dani després de fer l’experiment vam concloure que era millor fer-ho sempre amb passatemps i durant 10 minuts de distracció i així ho vam fer en aquesta última prova pilot. S’ha de dir que aquest mètode de distracció funciona bastant bé, el participants estan concentrats una bona estona i no se’ls hi fa pesat. El que si que he de canviar són els passatemps. He de buscar uns passatemps més variats, i una mica mes complicats, ja que els que tinc son molt infantils (laberints, diferències, unir punts) , es poden fer servir també però seria adequat combinar-ho amb altres tipus de passatemps perquè no sigui tan monòton. Podria fer servir sudokus però no tothom en sap fer i també matrius progressives però no n’he trobat de moment.
També hem millorat el tema del power point que mostra les paraules. Hem ajustat be els temps de cada diapositiva de manera que cap es passi sola mentre s’estan llegint les instruccions, a més la diapositiva de les paraules es passa exactament en 1:40 min. També hem canviat una mica la redacció de les instruccions per tal de que siguin mes entenedores.

Per últim també hem tocat el tema de la recollida de dades. Hem elaborat una fitxa que donarem a cada participant al inici del experiment on hauran de posar el seu curs, edat, sexe, nº de participant i de prova que realitzen (aquesta última molt important per saber quin color i paraules han tingut en aquell moment segons la seqüència assignada a aquell nº de participant). De moment l’ús d’aquesta fitxa no ha causat cap mena de dificultat, sino tot el contrari.
Hem realitzat la 2a prova pilot aplicant tots aquest canvis per tal de millorar l’experiment. El resultat ha sigut satisfactori. El protocol del experiment funciona correctament i sembla ser que és més o menys correcte. Tot i així n’estic segur que es podrien millorar moltíssimes coses més però ara per ara no soc capaç de veure-les. Després de tot això la Lara i jo vam redactar un document on explicàvem pas a pas amb detall tot el protocol del experiment i en que consistia. Aquest document l’hem redactat amb la finalitat de no oblidar res del funcionament del mateix experiment. Ensenyarem tots els avenços que hem fet al Guillaume i la Mathilde amb la intenció que ens donin la seva opinió i millorar-lo més si és precís. Penjaré en una altra entrada el protocol del experiment pas a pas.

Sembla ser que l’experiment ja el tenim en una fase bastant acceptable així que ara per ara el deixarem una mica aparcat, ja que quan anem a Bidart treballarem uns dies intensament en ell. Ara em dedicaré a escriure la memòria del treball començant per escriure la línia temporal de tot el projecte. També practicaré amb l’excel, ja que no he comentat que vam començar a pensar com recollir i processar les dades. Quan tingui més idea de com fer-ho ja escriuré un altre post. A seguir treballant, fins aviat.

Us deixo unes fotos dels participants de la 2a prova pilot. Moltes gràcies Joan, Xavier i Arnau.

2014-07-16 12.59.29 2014-07-16 13.00.41 2014-07-23 13.17.37

 

Pau Rodrigo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s