Canvi en l’experiment

Pensava que el meu experiment ja estava mes o menys clar, però no ha estat així. Després d’haver decidit que faria una sopa de lletres per l’experiment, calia consultar-ho amb el científics. Per això, vam decidir fer un skype amb el Guillaume i la Mathilde, per així, jo i els meus companys, poder consultar els nostres dubtes.                                                                                   Abans de fer l’skype amb ells, ja els hi havia enviat un mail explicant tot el que havia pensat jo, amb ajuda d’en Pau i la Lara, de la sopa de lletres.

El dia del skype vam comentar el que els hi vaig explicar al mail. Vam estar parlant i la conclusió va ser que el millor seria fer un altre tipus d’experiment. Aquest canvi es deu a que, amb la sopa de lletres, podia haver-hi diverses coses que afectessin al resultat final, i això, no interessa pas. Per exemple, una de les coses que podien afectar era si la persona tenia ja pràctica, potser es una persona que esta acostumada a fer sopes de lletres sovint, i això faria que per a aquesta persona fos més fàcil, i provocaria canvis en els resultats.

Després de que en Guillaume i la Mathilde m’expliquessin aquest cas i d’altres que també influirien, em van proposar un altre tipus d’experiment, que aquest si que serà el que faré definitivament.

Ara el meu experiment en comptes de ser amb una sopa de lletres serà amb un llistat que conté:

Cada llistat estarà dos cops, es a dir, el mateix llistat estarà dos vegades un al costat de l’altre (en dues columnes). El de l’esquerra serà el llistat original, en canvi, el de la dreta serà el mateix però en cada direcció/nom/web hi haurà una petita diferencia.

Aleshores el meu experiment consisteix en:

  1. Hi hauran tres llistats i tres colors diferents, on cada llistat estarà sobre un fons de color diferent dels altres dos.
  2. Cada llistat tindrà 24 errors o diferències. Un per cada direcció/nom/web.
  3. Els participants hauran de trobar les màximes diferencies i erros possibles en un temps determinat.

Així és com serà finalment el meu experiment. Encara s’han de decidir més detalls i concretar coses fins que finalment estigui tot perfecte. Per millorar l’experiment i veure si necessita canvis el que faré serà un experiment pilot, com el meu company Pau ha fet, i sobretot també amb l’ajuda del Guillaume i la Mathilde.

Estic molt contenta de veure que tot va avançant perfectament, i sobretot de veure com vaig aprenent. En el meu cas he aprés que es necessita molt de temps per fer un experiment, ja que, com a mi m’ha passat, pots creure que el que vols fer és una bona opció però desprès te n’adones que hi han coses que afecten molt i hi han opcions millors.

Més endavant us explicaré amb més detall com serà l’experiment pilot i el resultat d’aquest.

Maria

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s