Com influeixen els colors en l’atenció?

Per poder respondre poc a poc la pregunta inicial, jo m’he volgut centrar en l’atenció, a diferència del meu company Pau que s’ha centrat en la memorització.

En el meu cas per poder mesurar com varia l’atenció, jo i els meus companys amb l’ajuda dels científics hem dissenyat un experiment. Encara falta acabar de decidir alguns aspectes de l’experiment i veure si funciona correctament. Per això, hem decidit fer un experiment prova abans de realitzar el definitiu i així poder corregir els errors.

 

El meu experiment consisteix en:

  1. Han de trobar les màximes paraules possibles en una sopa de lletres que tindrà un fons de color.
  2. Hi haurà tres sopes de lletres diferents i tres colors de fons diferents.
  3. El temps per trobar les paraules serà limitat, ja que hem d’evitar que trobin totes les paraules.

Després, quan tinguem tots els resultats, haurem de mirar quin és el color que hi ha influït més en l’atenció. Això ho farem mirant els resultats i veient amb quin color de fons les persones que han fet l’experiment han trobat més paraules.

 

Estic bastant motivada a fer aquesta investigació. El que més em motiva és poder-ho fer amb l’ajuda d’uns científics. Crec que no tothom té aquesta oportunitat i, ja que jo la tinc, la penso aprofitar al màxim. Al principi aquest tema ni m’agradava ni em desagradava, però ara que començo a entendre tot el procès m’agrada bastant. He après que per fer un experiment com el nostre, tot i que sembla aparentment fàcil, porta bastant de treball darrere. Has de tenir moltíssimes coses en compte alhora de plantejar-lo i buscar la manera més efectiva de fer-ho però sense deixar-te res que pugui fer variar els resultats. En aquest aspecte ens ajuden molt els científics i també ens ajudem molt entre nosaltres. El tenir diversos punts de vista ajuda molt per quan has de decidir coses i per adonar-te de coses que potser per tu sol no haguessis vist.

Maria

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s