Plantejament inicial del projecte de recerca

Després d’haver fet tot el que hem fet del projecte ICIL, l’experiment, l’article dels consells…Vam dedicar una estona amb el Guillaume i la Mathilde a concreta les bases del treball de recerca. Nosaltres, prèviament, abans de la quedada ja havíem pensat de que faríem el treball però era una idea molt pobre i superficial. Després de parlar-ho amb els dos científics vam poder sortir amb una idea pes concreta de com fer el treball.

El meu treball, igual que el de la companya Maria, te com a objectiu respondre a la pregunta de recerca “Com influeixen els colors en la concentració?”. Partim de la hipòtesis de que l’impacte visual dels colors fa que hi hagi mes o menys activitat cerebral. Creiem que  d’aquests colors que fan que augmenti l’activitat cerebral, n’hi ha alguns que l’augmenten però no ajuden a focalitzar-la, no afavoreixen la concentració, i altres que la fan augmentar (o no) però permeten focalitzar-la, per tant afavoreixen la concentració.

Aleshores, basant-nos en això, i en la pregunta principal, veiem que no podem respondre aquesta pregunta directament sino que l’hem de respondre per parts, es a dir, primer de tot hem d’esbrinar quins colors afavoreixen a al concentració i quins no. Per mesurar la concentració que poden estimular uns colors o uns altres em centraré en la memòria com a objecte o “mesura”, concretament en la memòria de paraules. Per fer-ho farem un experiment que consistirà en fer memoritzar una sèrie de paraules a unes persones, mitjançant una pantalla que tindrà un color de fons concret i aleshores es compararà amb quin color s’han memoritzat mes paraules. Aquest experiment encara s’ha de modelar molt, però la idea es aquesta.

La veritat es que estic molt motivat per fer aquest treball, ja que es una gran oportunitat per fer una recerca que s’assembla bastant a una de veritat i així familiaritzar-me amb la investigació científica. A més a més, tinc contacte amb dos autèntics investigadors que em poden ajudar moltíssim. El tema de la neurociència de fet no m’interessava gaire, ja que jo soc mes de química i física, però em motivava molt fer un treball diferent i de recerca de veritat, per lo que el tema m’ha acabat interessant. Cal dir per això que som tres els que fem un treball molt semblant on mirem aquesta influencia dels colors, però cadascú es centra en una cosa concreta, però, de tota manera, al estar tan lligats fa que ens haguem d’ajudar constantment i agafar-nos de referencia els uns els altres per millorar els nostres futurs treballs, es un treball en grup i individual al mateix temps, cosa que es molt positiu de cara al desenvolupament.

Pau Rodrigo

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s